Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

AYTO EINAI ΣΩΣΤΟ...




ΑΥΤΟ, ΑΥΤΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

"Νέο λύκειο" είναι οι δύο γελοίες λέξεις, που εφηύρε το υπουργείο για να ονομάσει την αθλιότητα. Το όνομα με το οποίο περιγράφει ότι το κάτεργο που ονομάζουμε σχολείο θα γίνει το χειρότερο εξεταστικό κέντρο, ότι το να μένει το 40% των μαθητών μετεξεταστέο είναι λογικό, οτι ο ελεύθερος χρόνος είναι πολυτέλεια και όχι ανάγκη και το ότι να αρχίζεις φροντιστήρια από το γυμνάσιο είναι αποδεκτό. Αν δεν έχεις λεφτά; Τότε ΕΠΑΛ. Και εκεί όμως το υπουργείο έβαλε το χεράκι του κάνοντας υποχρεωτική την μαθητεία. Καλά κατάλαβες, από εδώ και πέρα για να πάρεις πτυχίο θα δουλεύεις τζάμπα, για ένα αφεντικό, για κάποιους μήνες και θα πρέπει να είσαι και χαρούμενος.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ


Ο θεσμός της εκπαίδευσης είναι ένας από τους μηχανισμούς του συστήματος που σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν την εξέλιξη των ατόμων σε υπηκόους της εξουσίας και διαιωνιστές του υπάρχοντος. Μας επιβάλλει τις κατάλληλες γνώσεις, τα κατάλληλα ωράρια, τις κατάλληλες νόρμες συμπεριφοράς, την κατάλληλη νοοτροπία σε σχέση με την εξουσία και την υπακοή. Επιβραβεύει και ανάγει σε πρότυπο όσους μαθητές πληρούν το κάδρο του μελλοντικού φιλήσυχου και απαθή νοικοκυραίου ενώ αντίθετα τσακίζει όποια σκέψη ξεφεύγει από τα, κάθε είδους, κοινωνικά πρότυπα και τείνει να αρνηθεί τη σχολική σκλαβιά.
«Το σχολείο σκλαβιά;» ΝΑΙ! Διότι αν θες να είσαι μαθητής, θα πρέπει να συμμορφωθείς με τις επιβολές του σχολείου. Το πρωινό ξυπνητήρι, η προσευχή, το απουσιολόγιο, τα σαρανταπεντάλεπτα της μιζέριας και, φυσικά, ο δεκάλεπτος προαυλισμός, η ένεση του κάθε μαθητή, η ψευδαίσθηση της ελευθερίας, η στρατηγική παραχώρηση του συστήματος που σε πείθει να επιστρέψεις πίσω στις αίθουσες της πλήξης, είναι μόνο μερικές από αυτές. Ακόμα, η μέθοδος της απομνημόνευσης και της παπαγαλίας που σου αλέθει το μυαλό καθημερινά, εξαλείφοντας και το τελευταίο ψήγμα κριτικής σκέψης, το διαρκές άγχος και το τρέμουλο στην σκέψη των εξετάσεων έρχονται να προστεθούν σε αυτές. Τέλος, μην ξεχνάς την προπαγάνδα που δέχεσαι μέσα από τα κηρύγματα των βιβλίων και των ίδιων των καθηγητών. Βέβαια, οι επιβολές της σχολικής σκλαβιάς σε ακολουθούν ολημερίς και ολονυχτίς καθώς μετά το σχόλασμα σε περιμένουν φροντιστήρια και διαβάσματα μέχρι την σωματική και ψυχική σου κατάρρευση.


ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στην καταστολή.

Σάββατο 11/10, Προπύλαια, 6μμ

Δευτέρα 22/9. Μαθητές από τα  1ο και 2ο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καισαριανής , τα ξημερώματα, εισβάλλουν στο σχολείο τους με σκοπό να κάνουν κατάληψη. Τρία περιπολικά καταφθάνουν και τα ένοπλα σκυλιά του κράτους δεν διστάζουν να πυροβολήσουν προς την κατεύθυνση των μαθητών και να ξεράσουν μια σειρά από απειλές και βρισιές.  Σπάνε την κατάληψη και μεταφέρουν τους καταληψίες στο Α.Τ. Καισαριανής.

Η άγρια αντίδραση της εξουσίας μπροστά στο ενδεχόμενο σχολικών καταλήψεων δεν μας ξαφνιάζει καθόλου. Τα σχολεία είναι ένας από τους τρόπους αυτοσυντήρησης της εξουσίας και του κρατισμού. Κάθε πράξη που σκοπό έχει την διακοπή της ομαλής λειτουργίας του είναι μια εξέγερση ενάντια σε αυτό και αποτελεί μια πολύ σοβαρή απειλή. Η καταστολή όμως ούτε μας τρομάζει ούτε θα περάσει αναπάντητη.

ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

Καλούμε κάθε μαθητική, και όχι μόνο, συλλογικότητα και ομάδα, καθώς και κάθε ανένταχτο σύντροφο/-ισσα, να έρθουν στην πορεία και να κάνουμε μια προσπάθεια περαιτέρω συντονισμού.