Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Το ελληνικό κράτος ψάχνει για συνενόχους. Το δημοψήφισμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους βρει. Προσφέροντας απλόχερα αυταπάτες ελεύθερης βούλησης και βάζοντάς μας να συνεισφέρουμε στην επιχείρηση ενίσχυσής του, υλοποιείται η πιο τρελή του επιθυμία: Θα είμαστε εμείς αυτοί που θα σφραγίσουμε την ταφόπλακά μας! Το δίλημμα απλό: Ναι ή οχι; Κακοί ξένοι δανειστές ή καλή αριστερή διαχείριση του κρατους; Βαρύ μνημόνιο ή ελαφρύ μνημόνιο; Μέτρα 12 δις ή μέτρα 8 δις; Άλλη μια ευκαιρία να εναποθέσουμε τις ζωές μας στην κυβέρνηση και στους σωτήρες της. Άλλη μια ευκαιρία για εθνική ενότητα. Να ξεχάσουμε ό,τι μας χωρίζει και μαζί με κάθε καρυδιάς καρύδι (φασίστες, πατριώτες, αφεντικά, νοικοκυραίους) να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εξωτερικό εχθρό, τους δανειστές, βγάζοντας έτσι λάδι τα ντόπια αφεντικά.

Ως αναρχικοί/-ές μαθητές/-τριες διαλέγουμε την αποχή στο δημοψήφισμα (παρότι δεν έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε). Εναντιωνόμαστε στα συστημικά διλήμματα και στις αυταπάτες και ξεκαθαρίζουμε πως εκ των προτέρων δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία εκλογική, θεσμική, κρατική διαδικασία, είτε με δεξιά κυβέρνηση είτε με αριστερή. Γιατί πολύ απλά, κάθε τέτοια διαδικασία και κάθε επιλογή που μας δίνεται μέσω αυτής θα στοχεύει στην σταθεροποίηση του συστήματος και τη διατήρηση -εξάπλωση της κρατικής-εθνικής-θεσμικής κυριαρχίας. Παρ’ όλα αυτά, δεν προτάσσουμε την αποχή ως μια εναλλακτική λύση ή ως μια τρίτη πρόταση γιατί θεωρούμε ότι η αποχή από μόνη της ως επιλογή οδηγεί στην παθητικότητα και την αφομοίωση.

Σύμφωνα λοιπόν, με το τελευταίο σκεπτικό, η μόνη αποχή που μας ικανοποιεί είναι αυτή που έρχεται ως απόρροια της σύγκρουσης, της εξεγερτικής δράσης και του αναρχικού αγώνα. Μακριά από κόμματα και κομματικές γραμμές. Μακριά από σωτήρες και ηγέτες. Αυτοοργανωμένα, ριζοσπαστικά και επιθετικά. Γιάτι μόνο έτσι μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου